Al sinds 1991 werken wij aan zeer uiteenlopende projecten. De belangstelling voor mensen staat hierbij voorop. Belangrijk bij het ontwerpen van gebouwen is natuurlijk ook respect voor wat er is en wat er was. Vragen als: 'Waar ben ik?', 'Wie komt hier?' en 'Wat is de functie?' moeten beantwoord worden.Rijpstra Versseput Architecten wordt graag uitgedaagd met complexe opdrachten, waar het uiterste wordt gevraagd van het inlevingsgevoel maar ook het technisch inzicht van de architect.

Het bureau is de afgelopen 29 jaar regelmatig betrokken geweest bij binnenstedelijke herbestemming en cultureel maatschappelijke projecten. Het Hostel Hogelanden in Utrecht en jongerencentrum en poppodium Gebouw T zijn daar voorbeelden van. Het is de duurzame plicht van architectuur om na te denken over herbestemming. Dingen die goed zijn hoeven niet almaar dwangmatig verbeterd te worden.

Wij werken zowel aan utiliteits- als privéopdrachten. Wij richten ons op nieuwbouw, binnenstedelijke invullingsprojecten, herbestemming en transformatie van zowel exterieur als interieur. De bestemmingen van de projecten zijn divers en bevinden zich onder andere in de welzijnssector, retail, horeca, cultuur, woon- en werkomgeving.